W TYM TYGODNIU KUCHNIA SERWUJE :D (30.09.19.- 04.10.19.)

DATAI i II ŚNIADANIEOBIAD
30.09.2019
Poniedziałek
I: Pieczywo razowe (50g), masło (5g), szynka drobiowa „Ani” (20g), pomidor (20g), ogórek świeży (20g), herbata miętowa (230ml)
II: Makaron pełnoziarnisty z sosem truskawkowym (150g)
1
Zupa jesienna ziemniakami (250ml), pierogi ruskie z cebulką 5 szt., kompot porzeczkowy (230ml)



1,6,9,10
01.10.2019
Wtorek
I: Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), paprykarz Szczeciński (20g), ogórek kiszony (10g), kiełki jarmużu (10g), kawa zbożowa z mlekiem (230g)
II: Drożdżówka ze śliwką ½
1,7
Zupa pieczarkowa z zacierką (250ml), jajko gotowane w sosie chrzanowym (70g), ziemniaki duszone(150g), marchew z groszkiem i masłem (100g), kompot jabłkowy (230ml)

3,6,9,10
02.10.2019
Środa
I: Zupa mleczna z płatkami jaglanymi (250ml), bułka śniadaniowa (25g), masło (5g), konfitura porzeczkowa (10g)
II: Śliwka

1,7
Rosół z makaronem i pietruszką (250ml). Pyzy na parze 1,5szt., sztuka mięsa drobiowego w sosie własnym (80g), kapusta czerwona na ciepło (100g), kompot wieloowocowy (230ml)
6,9,10
03.10.2019
Czwartek
I: Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), kiełbasa szynkowa (20g), sałata (20g), mix papryk (20g), bawarka (230ml)
II: Sok marchwiowy (150g), wafel bez cukru
1,7
Zupa z żółtych warzyw i grzankami (250ml), Pulpeciki a’la gołąbki w sosie pomidorowym (80g), ziemniaki duszone (150g), kompot śliwkowy (230ml)

1,6,9,10
04.10.2019
Piątek
I: Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), makrela w oleju (30g), szczypiorek (10g), rzodkiewka (20g), kakao (230ml)
II: Jogurt wieloowocowy, gruszka ¼
1,7
Zupa krem z czerwonych warzyw (250ml), kotlet rybny (80g), ryż (80g), warzywa na patelnię (100g), kompot wieloowocowy (230ml)

1,6,9,10