W TYM TYGODNIU KUCHNIA SERWUJE :D (30.09.19.- 04.10.19.)
DATA | I i II ŚNIADANIE | OBIAD |
---|---|---|
30.09.2019 Poniedziałek | I: Pieczywo razowe (50g), masło (5g), szynka drobiowa „Ani” (20g), pomidor (20g), ogórek świeży (20g), herbata miętowa (230ml) II: Makaron pełnoziarnisty z sosem truskawkowym (150g) 1 | Zupa jesienna ziemniakami (250ml), pierogi ruskie z cebulką 5 szt., kompot porzeczkowy (230ml) 1,6,9,10 |
01.10.2019 Wtorek | I: Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), paprykarz Szczeciński (20g), ogórek kiszony (10g), kiełki jarmużu (10g), kawa zbożowa z mlekiem (230g) II: Drożdżówka ze śliwką ½ 1,7 | Zupa pieczarkowa z zacierką (250ml), jajko gotowane w sosie chrzanowym (70g), ziemniaki duszone(150g), marchew z groszkiem i masłem (100g), kompot jabłkowy (230ml) 3,6,9,10 |
02.10.2019 Środa | I: Zupa mleczna z płatkami jaglanymi (250ml), bułka śniadaniowa (25g), masło (5g), konfitura porzeczkowa (10g) II: Śliwka 1,7 | Rosół z makaronem i pietruszką (250ml). Pyzy na parze 1,5szt., sztuka mięsa drobiowego w sosie własnym (80g), kapusta czerwona na ciepło (100g), kompot wieloowocowy (230ml) 6,9,10 |
03.10.2019 Czwartek | I: Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), kiełbasa szynkowa (20g), sałata (20g), mix papryk (20g), bawarka (230ml) II: Sok marchwiowy (150g), wafel bez cukru 1,7 | Zupa z żółtych warzyw i grzankami (250ml), Pulpeciki a’la gołąbki w sosie pomidorowym (80g), ziemniaki duszone (150g), kompot śliwkowy (230ml) 1,6,9,10 |
04.10.2019 Piątek | I: Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), makrela w oleju (30g), szczypiorek (10g), rzodkiewka (20g), kakao (230ml) II: Jogurt wieloowocowy, gruszka ¼ 1,7 | Zupa krem z czerwonych warzyw (250ml), kotlet rybny (80g), ryż (80g), warzywa na patelnię (100g), kompot wieloowocowy (230ml) 1,6,9,10 |