W TYM TYGODNIU KUCHNIA SERWUJE :D (14.10.19.-18.10.19)

DATAI i II ŚNIADANIEOBIAD


14.10.2019
Poniedziałek
I: Pieczywo razowe (50g), masło (5g), polędwica sopocka (30g), rukola (10g), pomidor (20g), herbata owocowa (230ml)
II: Jabłko 1/2, chrupka kukurydziana 1
Żurek „Śląski z na kiełbasie z ziemniakami (250ml), racuchy z bananem posypane cukrem pudrem (170g), kompot wieloowocowy (230ml)
1,6,9
15.10.2019
Wtorek
I: Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), pasztet drobiowy (20g), ogórek kiszony (20g), kawa zbożowa z mlekiem (230ml),
II: Shake malinowy (150g) 1,7
Zupa ryżowa z warzywami(250ml), ziemniaki duszone (150g), kotlet de volay (80g), buraczki z jabłkiem (100g), kompot śliwkowy (230ml)

3,6,7,9
16.10.2019
Środa
I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi i rodzynkami (250ml), bułka (25g), masło (5g), serek waniliowy (20g)
II: Banan ½ 1,7
Zupa ziemniaczana z majerankiem (250ml), łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem duszonym (180g), kompot jabłkowy (230ml)
6,9

17.10.2019
Czwartek
I: Pieczywo pszenno- żytnie (50g), masło (5g), pasta z makreli z koperkiem (30g), rzodkiewka (20g), bawarka (230ml)
I: Kisiel z winogronem (170g)
1,4,7
Rosół z makaronem z zieloną pietruszką (250ml), potrawka z kurczaka z sosem słodko- kwaśnym (100g), ryż na sypko (120g), marchewka z groszkiem (100g), kompot porzeczkowy (230ml) 6,7,9
18.10.2019
Piątek
I: Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), twarożek ze szczypiorkiem (30g), rzodkiewka (20g), kakao (230ml)
II: Jogurt owocowy
Barszcz ukraiński (250ml), wątróbka z cebulką (80g), ziemniaki duszone z koperkiem (150g), surówka z kiszonych ogórków (100g), kompot wieloowocowy (230ml) 6,9
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków
Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.