JADŁOSPIS
JADŁOSPIS
DZIEŃ TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | DRUGIE DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Pieczywo razowe (50g), masło (5g), szynka drobiowa (20g), pomidor (20g), ogórek świeży (20g), herbata z cytryną (230ml) 1,7 | Sok marchwiowy, brzoskwiniowy, bananowy, malinowy 150ml, chrupka kukurydziana 1 | Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą (300ml) 1,9 | Makaron świderki z serem waniliowym (175g), kompot porzeczkowy (230ml) 1,7 |
WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), pasta jajeczna z zieloną pietruszką (20g), papryka czerwona (10g), kawa zbożowa (230ml) 1,7,3 | Jabłko | Zupa rosołowa z zacierką i zieloną pietruszką (250ml) 1,3, 9 | Kotlet mielony 80g,ziemniaki duszone (150g), mizeria z ogórków 100ml , kompot jabłkowy (230ml) 1,7,3 |
ŚRODA | Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml), rogal (25g), masło (5g), marmolada (10g) | Tost z sosem pomidorowym i żółtym serem 1szt | Zupa kapuśniak z ziemniakami i zieloną pietruszką (300ml) 9 | Placuszki z jabłkami 120g, kompot wieloowocowy (230ml) 1,7,3 |
CZWARTEK | Chleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), makrela w pomidorach (20g), ogórek świeży (20g) herbata owocowa (230ml) | Kaszka manna na mleku z jagodami 150ml | Zupa grysikowa na rosole i zielona pietruszka (250ml) 9 | Pyzy na parze 2szt,sztuka mięsa drobiowego w sosie własnym 100ml,kapusta czerwona na ciepło 100g, kompot porzeczkowy 230ml 1 |
PIĄTEK | Chleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), twarożek aksamitny (30g), rzodkiewka (20g), szczypiorek (10g), kakao (230ml) | Jogurt wieloowocowy 150ml 7 | Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką (250 ml) 9 | Paluszek rybny z dorsza (80g), ziemniaki duszone 150g, surówka z kiszonej kapusty (80g), kompot wieloowocowy (230ml) 1,4,7 |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.