JADŁOSPIS

JADŁOSPIS 20.12-23.12.2021

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPADRUGIE DANIE
PONIEDZIAŁEKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), pasztet drobiowy (20g), ogórek kiszony (20g), herbata owocowa (230ml)
1,7
Jabłko, chrupka kukurydziana
1
Zupa ziemniaczana z kiełbasą 250ml 9Łazanki z kiszoną kapustą i marchwią 180g, kompot z wieloowocowy (230ml) 1,3
WTOREKPieczywo pszenno –żytnie (50g), masło (5g), polędwica drobiowa (30g), pomidor (20g)ogórek świeży (20g),kawa z mlekiem (230ml)Pomarańcz 1/2Zupa rosołowa z kluseczkami i zieloną pietruszką 250ml 9Kotlet mielony 80g, ziemniaki duszone 150g, mizeria ze śmietaną 100g), kompot porzeczkowy (230ml) 1,7,3
ŚRODAPieczywo pszenno –żytnie 50g, jajecznica ze szczypiorkiem 50g, masło 5g, herbata z cytryną 230ml Budyń czekoladowy 150ml , 7Zupa barszcz z makaronem 250ml 9 WIGILIA( pierogi ruskie, kapusta z grzybkami, paluszek rybny,) 200g, mandarynka ,pierniczek, kompot wieloowocowy (230ml)
CZWARTEKChleb pszenno-żytnie(50g), masło (5g), makrela w pomidorach (30g), ogórek świeży(20g), bawarka (230ml)Koktajl owocowy 150ml 7Zupa ryżowa i zieloną pietruszką 250ml 9Jajko smażone 1szt, ziemniaki duszone 150g, fasolka szparagowa 100g, kompot z czarnej porzeczki (230ml)
PIĄTEKNieczynne WIGILIANieczynne WIGILIA
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.