
JADŁOSPIS
JADŁOSPIS 20.12-23.12.2021
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | DRUGIE DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), pasztet drobiowy (20g), ogórek kiszony (20g), herbata owocowa (230ml) 1,7 | Jabłko, chrupka kukurydziana 1 | Zupa ziemniaczana z kiełbasą 250ml 9 | Łazanki z kiszoną kapustą i marchwią 180g, kompot z wieloowocowy (230ml) 1,3 |
WTOREK | Pieczywo pszenno –żytnie (50g), masło (5g), polędwica drobiowa (30g), pomidor (20g)ogórek świeży (20g),kawa z mlekiem (230ml) | Pomarańcz 1/2 | Zupa rosołowa z kluseczkami i zieloną pietruszką 250ml 9 | Kotlet mielony 80g, ziemniaki duszone 150g, mizeria ze śmietaną 100g), kompot porzeczkowy (230ml) 1,7,3 |
ŚRODA | Pieczywo pszenno –żytnie 50g, jajecznica ze szczypiorkiem 50g, masło 5g, herbata z cytryną 230ml | Budyń czekoladowy 150ml , 7 | Zupa barszcz z makaronem 250ml 9 | WIGILIA( pierogi ruskie, kapusta z grzybkami, paluszek rybny,) 200g, mandarynka ,pierniczek, kompot wieloowocowy (230ml) |
CZWARTEK | Chleb pszenno-żytnie(50g), masło (5g), makrela w pomidorach (30g), ogórek świeży(20g), bawarka (230ml) | Koktajl owocowy 150ml 7 | Zupa ryżowa i zieloną pietruszką 250ml 9 | Jajko smażone 1szt, ziemniaki duszone 150g, fasolka szparagowa 100g, kompot z czarnej porzeczki (230ml) |
PIĄTEK | Nieczynne WIGILIA | Nieczynne WIGILIA |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.