JADŁOSPIS
JADŁOSPIS 03.01.22.-05.01.22
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | II DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Pieczywo razowe 50g,masło 82%6g, pasta z kiełbasy i zieloną pietruszką 30g, ogórki kiszone 20g, herbata owocowa 230ml 1,7, 6 | Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem 150ml 1,7 | Zupa krupnik z kaszy gryczanej i zieloną pietruszką 300ml 1,w 9 | Racuchy z bananami posypane cukrem pudrem 2szt , kompot porzeczkowy 230ml 1, |
WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (6g),wędlina drobiowa 20g,ogórek zielony 20g,pomidor 20g,sałata 0,2g herbata z cytryną (230ml) 1,7,6 | Kaszka manna z jagodami 150 ml 1,7 | Zupa rosołowa z ryżem i zieloną pietruszką 250ml 1,9 | Gulasz węgierski z warzywami 100ml,ziemniaki duszone 150g, kompot wieloowocowy 230ml 7,6 |
ŚRODA | Bułka 50g, masło 6g, twarożek ze szczypiorkiem 30g, ogórek świeży 20g, kakao 230ml 1,7 | Banan | Zupa jesienna z ziemniakami 300ml 9 | Makaron pełnoziarnisty z sosem bolognese 200g, kompot jabłkowy 230ml 1,7,3 |
CZWARTEK | TRZECH KRÓLI ZAMKNIĘTE | TRZECH KRÓLI ZAMKNIĘTE | TRZECH KRÓLI ZAMKNIĘTE | TRZECH KRÓLI ZAMKNIĘTE |
PIĄTEK | PIĄTEK 07.01. 2022 ZAMKNIĘTE | PIĄTEK 07.01. 2022 ZAMKNIĘTE | PIĄTEK 07.01. 2022 ZAMKNIĘTE | PIĄTEK 07.01. 2022 ZAMKNIĘTE |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.