JADŁOSPIS

JADŁOSPIS 10.01-.14.01.2022

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEKPieczywo razowe(50g masło (5g), pasztet drobiowy(20g), ogórek kiszony (20g), herbata z cytryną 1,7,6Sok marchwiowo-brzoskwiniowy, ciastko zbożowe 1Zupa krupnik z ziemniakami i zieloną pietruszką (300ml) 1,9Naleśniki z marmoladą i serkiem waniliowym 170g, kompot porzeczkowy (230ml) 1,7 ,3
WTOREKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), polędwica drobiowa(20g), sałata (10g), pomidor 20g,kawa zbożowa (230ml) 1,7JabłkoZupa rosołowa z zacierką i zieloną pietruszką (250ml) 1,9Kiełbasa smażona z cebulką 70g,ziemniaki duszone 150g, warzywa z wody 100g, kompot jabłkowy (230ml) 7
ŚRODAZupa mleczna budyniowa (250ml), bułka (25g), masło (5g), serek smażony z kminkiem 20g , ogórek świeży 20g 1,7Wafel ryżowy z miodem wielokwiatowym 1sztBarszcz ukraiński z zieloną pietruszką (250ml) 1,9Makaron rurki z sosem szpinakowym i mięsem drobiowym 200g,kompot wieloowocowy (230ml) 1,7
CZWARTEKChleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), kiełbasa szynkowa 20g) , mix papryk (20g) kakao (230ml) 1,7Kisiel malinowy z rodzynkami 150ml Rosół z makaronem i zieloną pietruszką (250ml) 1,9Kotlet schabowy (80g), ziemniaki duszone (150g), surówka z buraczków 100g,
kompot śliwkowy (230ml) 1,7,3
PIĄTEKChleb pszenno-żytni (50g), masło (5g),paprykarz z makreli (30g), ogórek świeży(20g),herbata owocowa (230ml) 1,7,4Jogurt wieloowocowy 135g 7Zupa koperkowa z ryżem (250 ml) 7,9Kotlet rybny (80g), ziemniaki duszone (150g), surówka z pekińskiej kapusty (100g), kompot wieloowocowy (230ml) 1,3,7,
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.