JADŁOSPIS
JADŁOSPIS 17.01.-21.01.2022
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | II DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Pieczywo razowe (50g), masło (5g), pasta jajeczna z zieloną pietruszką (20g), papryka czerwona20g, herbata z cytryną (230ml) 1,7,3 | Kaszka manna na mleku z rodzynkami 150ml 1,7 | Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą (300ml) 1,9 | Makaron świderki z serem twarogowym o smaku waniliowym (175g), kompot porzeczkowy (230ml) 1,7 |
WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), polędwica drobiowa (20g), pomidor 20g, ogórek świeży (10g), kawa zbożowa (230ml) 1,7 | Jabłko | Zupa rosołowa z zacierką i zieloną pietruszką (250ml) 1,3, 1,9,3 | Kotlet mielony 80g,ziemniaki duszone (150g), mizeria z ogórków 100ml , kompot jabłkowy (230ml) 1,7,3 |
ŚRODA | Zupa mleczna z płatkami owsianymi (250ml), rogal (25g), masło (5g), konfitura truskawkowa (10g) 1,7 | Tost z sosem pomidorowym i żółtym serem 1szt 1,7 | Zupa kapuśniak z ziemniakami i zieloną pietruszką (300ml) 9 | Placuszki z jabłkami , posypane cukrem pudrem 120g,kompot wieloowocowy (230m l) 1,7,3 |
CZWARTEK | Chleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), makrela w pomidorach (20g), ogórek świeży (20g) herbata owocowa (230ml)1,7,4 | Banan1/2 chrupka kukurydziana 1 | Zupa grysikowa na rosole i zielona pietruszka (250ml) | Pyzy na parze 2szt,sztuka mięsa wieprzowego w sosie własnym 120ml,kapusta czerwona na ciepło 100g, kompot porzeczkowy 230ml 1,3 |
PIĄTEK | Chleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), twarożek aksamitny (30g), rzodkiewka (10g), szczypiorek (10g), kakao (230ml) 1,7 | Jogurt ,,Gratka’’ 150ml 7 | Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką (250 ml) 1,9 | Paluszek rybny z dorsza (80g), ziemniaki duszone 150g, surówka z kiszonej kapusty (80g), kompot wieloowocowy (230ml) 1,4,7 |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.