JADŁOSPIS
Jadłospis 07.02- 11.02.22
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | II DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Pieczywo razowe 50g,masło 82%6g, pasta jajecznica z zieloną pietruszką 30g, pomidor 20g, ogórek świeży 20g, herbata z cytryną 230ml 1,7,3 | Jabłko | Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieloną pietruszką 300ml 9 | Naleśniki z dżemem truskawkowym i serem waniliowym 170 g , kompot porzeczkowy 230ml 1,7 |
WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło 6 g ,wędlina drobiowa 20g , kiełki rzodkiewki 10g ,pomidor 20g, kawa z mlekiem 230ml 1,7,6 | ½ pomarańczy | Zupa kalafiorowa i zieloną pietruszką 250ml 9 | Pałka z kurczaka 1szt, ziemniaki duszone 150g, surówka z pekińskiej kapusty 100g, kompot wieloowocowy 230ml |
ŚRODA | Zupa mleczna z płatkami owsianymi 230ml, masło 6g , bułka 25g, serek ,,Almette’’ śmietankowy 20g, 1,7 | Rogalik z jabłkiem własnej roboty 1 | Zupa ziemniaczana na wędzonce z majerankiem 300ml 9 | Makaron spaghetti pełnoziarnisty 150g, mięso wieprzowe z marchewką 100g, kompot porzeczkowym 230ml 1,7,3 |
CZWARTEK | Pieczywo pszenno-żytnie 50g,masło 5g kiełbasa szynkowa 20g, szczypiorek 1g pomidor 20g, kakao 200 ml 1,7 | ½ banana | Zupa kapuśniak z słodkiej kapusty z ziemniakami i koperkiem 300ml 9 | Kęski mięsa w sosie własnym 120ml , kasza jęczmienna 150g, sałatka z ogórków kiszonych 100g, kompot wieloowocowy 1,7 |
PIĄTEK | Pieczywo pszenno –żytnie 50g, masło 5g, pasta z makreli wędzonej 20g, mix papryk 20g, kawa z mlekiem 230ml 1,4 | Jogurt truskawkowy ,,Gratka ‘’150ml 7 | Zupa jarzynowa z ziemniakami i 300ml 9 | Pierogi ruskie z cebulką 200g, kompot porzeczkowy 230ml 1,7 |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.