JADŁOSPIS
Jadłospis 21.03.- 25.03.22.
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | II DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Pieczywo razowe 50g,masło 30g,pomidor 20g,ogórek świeży 10g, ser żółty ,,Zamojski’’ 20g, herbata z cytryną 200ml 1,7 | Marchew do gryzienia i ¼ jabłka | Zupa z zielonego groszku (250ml) 9 | Jajko gotowane 1szt w sosie koperkowym 80g,ziemniaki duszone 150g,fasolka szparagowa 100g, kompot porzeczkowy 230ml 3,1,7 |
WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło82% (5g),kiełbasa szynkowa 30g, ogórek świeży (20g),papryka czerwona 20g, kawa z mlekiem (200ml) 1,6,7 | Jabłko1/2 , ciastko zbożowe (180ml) 1 | Zupa rosołowa z ryżem i zieloną pietruszką (300ml) 9 | Kotlet de volay 80g, ziemniaki duszone z koperkiem150g,mizeria ze śmietaną 100ml, kompot jabłkowy (230ml) 1,7,3 |
ŚRODA | Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 250ml, bułka śniadaniowa 25g, masło 82% 5g,serek waniliowy 10g 1,7 | Kisiel żurawinowy z rodzynkami 150ml | Zupa kapuśniak i pietruszką zieloną (250ml) 9 | Makaron świderki 150g, filet drobiowy w sosie brokułowym 120ml, kompot porzeczkowy230ml 1,7 |
CZWARTEK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło 82%5g,pasta z kiełbasy z zieloną pietruszką 20g,ogórek kiszony 20g,herbata owocowa (200ml) 1,6,7 | Banan 1/2 1 | Zupa wiosenna z koperkiem (300ml) 9 | Kopytka ziemniaczane 120g,gulasz wieprzowy 80g,sałatka z ogórków kiszonych 100g , kompot wieloowocowy (230ml) 1 |
PIĄTEK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło82% (5g),serek (30g), szczypiorek 10g,rzodkiewka10g, kakao (200ml) 1,7 | ,,Dzień Gofra ‘’- gofr, bita śmietana , brzoskwinia , banan 1szt 1 | Zupa pomidorowa z makaronem i zieloną pietruszką (250ml) 1,9 | Mintaj duszony 100g,ziemniaki z koperkiem 150g,surówka z pekińskiej kapusty 100g,kompot porzeczkowy 230ml 4, |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.