JADŁOSPIS

Jadłospis 21.03.- 25.03.22.

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEKPieczywo razowe 50g,masło 30g,pomidor 20g,ogórek świeży 10g, ser żółty ,,Zamojski’’ 20g, herbata z cytryną 200ml
1,7
Marchew do gryzienia i ¼ jabłka Zupa z zielonego groszku (250ml)
9
Jajko gotowane 1szt w sosie koperkowym 80g,ziemniaki duszone 150g,fasolka szparagowa 100g, kompot porzeczkowy 230ml 3,1,7
WTOREKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło82% (5g),kiełbasa szynkowa 30g, ogórek świeży (20g),papryka czerwona 20g, kawa z mlekiem (200ml)
1,6,7
Jabłko1/2 , ciastko zbożowe (180ml)
1
Zupa rosołowa z ryżem i zieloną pietruszką (300ml)
9
Kotlet de volay 80g, ziemniaki duszone z koperkiem150g,mizeria ze śmietaną 100ml, kompot jabłkowy (230ml)
1,7,3
ŚRODAZupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 250ml, bułka śniadaniowa 25g, masło 82% 5g,serek waniliowy 10g
1,7
Kisiel żurawinowy z rodzynkami 150ml Zupa kapuśniak i pietruszką zieloną
(250ml)
9
Makaron świderki 150g, filet drobiowy w sosie brokułowym 120ml, kompot porzeczkowy230ml 1,7
CZWARTEKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło 82%5g,pasta z kiełbasy z zieloną pietruszką 20g,ogórek kiszony 20g,herbata owocowa (200ml)
1,6,7
Banan 1/2 1Zupa wiosenna z koperkiem (300ml)
9
Kopytka ziemniaczane 120g,gulasz wieprzowy 80g,sałatka z ogórków kiszonych 100g , kompot wieloowocowy (230ml)
1
PIĄTEKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło82% (5g),serek (30g), szczypiorek 10g,rzodkiewka10g, kakao (200ml)
1,7
,,Dzień Gofra ‘’- gofr, bita śmietana , brzoskwinia , banan 1szt 1 Zupa pomidorowa z makaronem i zieloną pietruszką (250ml)
1,9
Mintaj duszony 100g,ziemniaki z koperkiem 150g,surówka z pekińskiej kapusty 100g,kompot porzeczkowy 230ml 4,
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.