JADŁOSPIS

Jadłospis 11.04.22-15.04.22

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEKPieczywo razowe(50g masło 5g, pasztet drobiowy z pomidorami 20g, ogórek kiszony (20g), herbata z cytryną 1,7,6 Jabłko
Zupa wiosenna z ziemniakami i zieloną pietruszką (300ml) 9
Makaron pełnoziarnisty z sosem truskawkowo-serowym 180g, kompot z czarnej porzeczki 230ml 1,7
WTOREKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), polędwica drobiowa(20g), ogórek świeży (10g), pomidor 20g kawa zbożowa (230ml) 1,7Ciastko gofrowe z dżemem 1 szt. 1Zupa grysikowa z zieloną pietruszką (250ml) 9Kotlet drobiowy 80g, ziemniaki duszone 150g , sałata ze śmietaną 100g kompot jabłkowy (230ml) 7, 3, 4
ŚRODABułka śniadaniowa , twarożek ze szczypiorkiem , rzodkiewka 10g, masło (5g), kakao 200ml 1,7 Pomarańcza Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką (250ml) 9Bigos z kiełbaską 150g, ziemniaki duszone 150g, kompot wieloowocowy (230ml) 1,7
CZWARTEKChleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), parówka z szynki 90%mięsa , ketchup 0,1 , ogórek świeży 20g, kawa z mlekiem (230ml) 1,7Banan1/2 Rosół z makaronem i zieloną pietruszką (250ml) 1,9Gulasz z mięsa wieprzowego 100g, kasza jęczmienna na sypko 120g, surówka z ogórków kiszonych z marchewką 100g , kompot porzeczkowy 230ml 1,
PIĄTEKChleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), jajecznica na maśle ze szczypiorkiem 1szt, pomidor 20g, herbata owocowa (230ml) 1,7,3Deser mleczny z orzechami 135g 7Żurek z ziemniakami i majerankiem (250 ml) 9 Pierogi ukraińskie z cebulką 150g, kompot wieloowocowy (230ml) 1,7
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.