JADŁOSPIS
Jadłospis 19.04.22.- 22.04.22.
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | II DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY ZAMKNIĘTE | PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY ZAMKNIĘTE | PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY ZAMKNIĘTE | PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY ZAMKNIĘTE |
WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło 6 g ,pasta jajeczna 20g, , kiełki rzodkiewki 10g ,pomidor 20g, herbata z cytryną 230ml 1,7,3 | Sok ,,Pysio’’ 150ml , chrupka kukurydziana | Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieloną pietruszką 250ml 9 | Naleśniki z marmoladą wieloowocową lub serkiem waniliowym 170g, kompot wieloowocowy 230ml 1, 3,7 |
ŚRODA | Zupa mleczna z płatkami owsianymi 230ml, masło 6g , bułka 25g, serek ,,Almette’’ śmietankowy 20g, 1,7 | Kisiel wiśniowy z bananem 160g | Zupa ziemniaczana na wędzonce z majerankiem 300ml 9 | Makaron spaghetti pełnoziarnisty 150g, mięso wieprzowe z marchewką 100g, kompot z czarnej porzeczki 230ml 1,7, |
CZWARTEK | Pieczywo pszenno-żytnie 50g,masło 5g kiełbasa szynkowa 20g, ogórek świeży 20g, pomidor 20g, herbata owocowa 230ml 1,7 | Jabłko 1/2 | Rosół z makaronem nitki i zieloną pietruszką 250ml 9 | Pałka z kurczaka 1szt ,ziemniaki duszone 150g, surówka z pekińskiej kapusty 1000g, kompot wieloowocowy 7 |
PIĄTEK | Pieczywo pszenno –żytnie 50g, masło 5g, pasta z makreli wędzonej 20g, mix papryk 20g, kawa z mlekiem 230ml 1,4 | Jogurt ,,Gratka’’ 1szt | Zupa kapuśniak z ziemniakami 300ml 9 | Pierogi z truskawkami polane śmietaną 200g, kompot porzeczkowy 230ml 1,7 |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.