JADŁOSPIS

Jadłospis 25.04.22- 29.04.22

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), jajecznica ze szczypiorkiem 1szt, ogórek świeży , herbata miętowa 230ml 1,3,7Ryż na mleku z musem jabłkowym 170ml 1,7Zupa szpinakowa z ziemniakami 300ml 9Makaron pełnoziarnisty 200g, kiełbasa śląska 78% mięsa z sosem pomidorowym 100ml,ogórek świeży w słupki 50g, kompot porzeczkowy (230ml) 1,7
WTOREKPieczywo razowe (50g), masło (5g), kiełbasa szynkowa (20g), kiełki rzodkiewki , pomidor 20g, kawa z mlekiem 230ml 1,7½ gruszki Zupa kalafiorowa z zieloną pietruszką (250ml) 9Ziemniaki duszone z koperkiem (150g), kotlet mielony (80g), mizeria ze śmietaną (100g), kompot wieloowocowy (230ml) 1,7, 3
ŚRODAZupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (250ml), bułka śniadaniowa (25g), masło 82% (5g), powidła śliwkowe (10g) 1,7Jabłko Zupa krupnik z ziemniakami i zieloną pietruszką (250ml) 9Kluski leniwe z serem polane masłem 180g,surówka z marchwi i jabłkiem 100g, kompot wieloowocowy (230ml) 1,7
CZWARTEKChleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), pasta z kiełbasy z zieloną pietruszką (30g), pomidor (20g), ogórek kiszony (20g) kawa z mlekiem (230ml) 1,7½ banan Zupa jarzynowa przecierana z grzankami (250ml) 9Gulasz węgierski z warzywami (marchew, ogórek, kukurydza, papryka, groszek)
(150g), kasza jęczmienna (120g), kompot wieloowocowy (230ml) 1
PIĄTEKChleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), serek śmietankowy topiony ,,Hochland’’ (20g) pomidor (20g), ogórek świeży (20g), kakao (200ml) 1,7Jogurt,, Gratka’’ truskawkowy 150g 7Zupa neapolitańska z makaronem (250 ml) 9Paluszki rybne –filet z ,,Frosta’’100g ,ziemniaki duszone (150g), surówka z kiszonej kapusty 100g, kompot z czarnej porzeczki (230ml) 1,3,4,7
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.