JADŁOSPIS

Jadłospis 04.05.22-06.05.22.

DNI TYGODNIAŚNIADANIEI ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEKNIECZYNNENIECZYNNENIECZYNNENIECZYNNE
WTOREKNIECZYNNENIECZYNNENIECZYNNENIECZYNNE
ŚRODAPieczywo pszenno –żytnie 50g, masło 5g, pasztet drobiowy 20g, ogórki kiszone 30g, herbata z cytryną 230ml 1,7 Kaszka manna na mleku z sokiem malinowym 160ml 7Zupa ogórkowa z zieloną pietruszką 300g Placuszki z jabłkami posypane cukrem pudrem 170g , kompot z czarnej porzeczki 230ml 1,7
CZWARTEKChleb pszenno-żytnie(50g), masło (5g), polędwica drobiowa 20g, pomidor 20g, ogórek świeży 20g, kawa z mlekiem Kisiel z żurawiną 150ml Zupa ryżowa i zieloną pietruszką 250ml 9Kęski mięsa w sosie własnym 120g, kopytka ziemniaczane 140g, surówka z buraczków 100g, kompot wieloowocowy 1, 7, 3
PIĄTEKPieczywo pszenno-żytnie 50g, masło 5g, makrela w pomidorach 30g, ogórek świeży 20g, kawa z mlekiem 230ml 1,4,7Jabłko Zupa jarzynowa z koperkiem 250ml Jajko sadzone 1szt, ziemniaki duszone 150g, marchew z groszkiem 100g, kompot porzeczkowy 230ml 1,3,7
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.