JADŁOSPIS

Jadłospis 13.06.22- 15.06.22

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEK Pieczywo razowe 50g, masło 5g, pasta jajeczna z zieloną pietruszką 30g, ogórek świeży 20g, herbata z cytryną 230ml 1,7, 3Jabłko Zupa wiosenna z ziemniakami i zieloną pietruszką 300ml 1,9 Makaron świderki 170g, sos pomidorowy z kiełbaską śląską 120ml , kompot porzeczkowy 230ml 1,7
WTOREK
Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło 6 g polędwica drobiowa 30g, , ogórek świeży 20g, ,pomidor 20g, kawa z mlekiem 230ml 1,7
Sok ,,Pysio’’ 150ml , chrupka kukurydziana Rosół z makaronem i zieloną pietruszką 250ml
9
Eskalopki drobiowe 100g, ziemniaki duszone 150g, sałata w śmietanie 100g, kompot wieloowocowy 230ml
1,7,3
ŚRODAPieczywo pszenno -żytnie masło 6g, pasta z makreli ze szczypiorkiem 30g, pomidor 20g, kakao 200ml 1,7Śliwka ,,President ‘’Zupa grochowa z majerankiem 300ml 9Pyzy na parze 2szt. z sosem truskawkowym 150g, kompot jabłkowy 230ml 1,3, 7
CZWARTEKNIECZYNNENIECZYNNENIECZYNNENIECZYNNE
PIĄTEKNIECZYNNENIECZYNNENIECZYNNENIECZYNNE
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.