JADŁOSPIS

Jadłospis 12.09.22-16.09.22.

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEK Pieczywo razowe 50g, masło 5g,polędwica drobiowa 20g, pomidor 30g, ogórek świeży 20g, herbata z cytryną 230ml 1,6,7Jabłko Żurek z kiełbaską i ziemniakami 300ml 6, 9 Naleśniki z serem waniliowym i dżemem wieloowocowym do wyboru 170g kompot porzeczkowy 230ml 1 ,3,7
WTOREKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło 5 g pasztet wieprzowy z majerankiem 20g, ogórek kiszony 20g, kawa z mlekiem 230ml 1,7,6Sok ,,Pysio’’- marchew , banan, brzoskwinia 150ml Zupa grysikowa na rosole z zieloną pietruszką 250ml 1,9Kotlet schabowy 80g, , ziemniaki duszone 150g, surówka z buraczków 100g, kompot wieloowocowy 230ml
1,7,3
ŚRODAZupa mleczna z płatkami owsianymi i rodzynkami 250ml, bułka 25g, masło 5g, serek brzoskwiniowy 10g, 1,7 Arbuz 200gZupa ziemniaczana z majerankiem 300ml 9Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem duszonym 180g, kompot jabłkowy 230ml 1,3, 7
CZWARTEKPieczywo pszenno–żytnie 50g, masło 5g, pasta z makreli z koperkiem 30g, ogórek świeży 20g, bawarka 230ml 1,7, 4 Brzoskwinia Rosół z makaronem nitki i zieloną pietruszką 250ml 1,9 Potrawka z kurczaka z sosem słodko –kwaśnym 150ml, ryż na sypko 120g, marchew z groszkiem 100g , kompot śliwkowy 230ml 1,7,3
PIĄTEKPieczywo pszenno-żytnie 50g, masło 5g, twarożek ze szczypiorkiem 30g, rzodkiewka 20g, kakao 230ml 1,7Gruszka 1/2Zupa dyniowa z grzankami i zieloną pietruszką 250ml 1,9Wątróbka drobiowa z cebulką 80g, ziemniaki duszone 150ml , surówka z kiszonych ogórków 100g, kompot porzeczkowy 230ml 7
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.