JADŁOSPIS :D
Jadłospis 19.09.22- 23.09.22
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | II DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Pieczywo razowe(50g masło 5g, jajecznica ze szczypiorkiem 20g, ogórek świeży 20g, pomidor 20g, herbata z cytryną 1,7,3 | Jabłko ½ | Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą śląską (300ml) 1,9 | Kluski z serem , polane masłem i posypane cukrem trzcinowym 170g, surówka z marchwi i jabłek 100g, ,kompot porzeczkowy (230ml) 1,7,3 |
WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g),polędwica drobiowa (30g), papryka 20g , ogórek świeży 20g, kakao (230ml) 1,7 | Arbuz 150g | Zupa kalafiorowa z zieloną pietruszką (250ml) 1,9 | Kotlet mielony – gotowany 100g,ziemniaki duszone z koperkiem 150g, mizeria na śmietanie 100ml, kompot jabłkowy (230ml) 1,7,3 |
ŚRODA | Zupa mleczna budyniowa o smaku waniliowym 250ml,bułka śniadaniowa 25g, masło 5g, miód naturalny 230g | Banan 1/2 | Zupa kapuśniak z ziemniakami i zieloną pietruszką (250ml) 9 | Makaron pełnoziarnisty 120g, spaghetti z mięsem wieprzowym i warzywami 120ml, kompot wieloowocowy 230 1 |
CZWARTEK | Pieczywo pszenno-żytni (50g), masło (5g), pasta z kiełbasy z zieloną pietruszką 30g, pomidor 20g, ogórek swieży20g, kakao (230ml) 1,7 | Jabłko 1/2 | Zupa z zielonego groszku na rosole (250ml) 9 | Gulasz węgierski duszony z warzywami 100ml, kasza jęczmienna na sypko 120g, kompot jabłkowy (230ml) 1,7 |
PIĄTEK | Pieczywo pszenno-żytni (50g), masło (5g),serek topiony z szynką (30g), rzodkiewka 20g, ogórek świeży(20g),bawarka (230ml) 1,7,4 | Jogurt wieloowocowy 135g 7 | Zupa neapolitańska z makaronem i zieloną pietruszką (250 ml) 7,9 | Paluszki rybne ,,Frosta’’100g, ziemniaki duszone (150g), surówka z świeżej kapusty z koperkiem (100g), kompot wieloowocowy (230ml) 1,3,7,4 |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.