JADŁOSPIS

Jadłospis 26.09.22- 30.09.22

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEKPieczywo razowe(50g, masło 82% 5g, jajko gotowane ½, pomidor 20g, ogórek świeży20g, majonez 1g, herbata owocowa 230ml 1 ,7, 3Jabłko 1/2 Zupa fasolowa z ziemniakami i zieloną pietruszką (300ml) 9Placuszki z jabłkami i cynamonem 150g, kompot z czarnej porzeczki 230ml 1,7,3
WTOREKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło82% (5g), polędwica drobiowa(20g), ogórek świeży (10g), rzodkiewka 20g kawa zbożowa (230ml) 1,7Gruszka 1/2Zupa grysikowa z zieloną pietruszką (250ml) 9Pyzy na parze 2szt, sztuka mięsa w sosie własnym 100g, czerwona kapusta na ciepło 100g, kompot jabłkowy (230ml) 1,3,7
ŚRODAZupa mleczna musli z owocami 250ml, bułka śniadaniowa 0,25g, masło 82% 5g, dżem truskawkowy 2g 1,7Banan 1/2Zupa rosołowa z zacierką i zieloną pietruszką (250ml) 9Bigos z kiełbaską śląską 80% 150g, ziemniaki duszone 150g sok,, Kubuś ‘’ (200ml) 1,7,6
CZWARTEKChleb pszenno-żytni (50g), masło 82% (5g), parówka z szynki 90%mięsa 1szt, ketchup 0,1 , ogórek świeży 20g, bawarka (230ml) 1,7Marchew w słupki 100g Rosół z makaronem i zieloną pietruszką (250ml) 1,9Polędwiczki drobiowe w panierce 100g, ziemniaki duszone 150g, sałata w śmietanie 100ml , kompot porzeczkowy 230ml 1,3,7
PIĄTEKChleb pszenno-żytni (50g), masło82% (5g),makrela w pomidorach 30g, ogórek świeży 20g, kawa z mlekiem (230ml) 1,7,3Jogurt wieloowocowy 150ml 7Zupa szpinakowa na rosole z ziemniakami (250 ml) 9 Pierogi ruskie z cebulką 150g, surówka z marchwi 100g, kompot wieloowocowy 230ml 1,7
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.