
JADŁOSPIS :D
Jadłospis 17.10.22- 21.10.22.
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE ZUPA | II DANIE |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Pieczywo razowe 50g, masło 82% 5g ,polędwica drobiowa 20g , pomidor 30g, ogórek świeży 20g, herbata z cytryną 230ml 1,6,7 | Żurek z kiełbaską i ziemniakami 300ml 6, 9 Jabłko 1/2 | Naleśniki z serem waniliowym i dżemem wieloowocowym do wyboru 170g kompot porzeczkowy 230ml 1 ,3,7 |
WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło 82% 5 g ,pasztet drobiowy z pomidorami 20g, ogórek kiszony 20g, kawa z mlekiem 230ml 1,7,6 | Zupa ryżowa na rosole z zieloną pietruszką 250ml Gruszka 1/2 | Kotlet schabowy 80g, , ziemniaki duszone 150g, surówka z buraczków 100g, kompot wieloowocowy 230ml 1,7,3 |
ŚRODA | Zupa mleczna z musli z owocami 250ml, bułka 25g, masło 82% 5g , serek brzoskwiniowy 10g, 1,7 | Zupa ziemniaczana z majerankiem 300ml Jogurt wieloowocowy 135g | Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem duszonym 180g, kompot jabłkowy 230ml 1,3, 7 |
CZWARTEK | Pieczywo pszenno -żytnie 50g, masło 82% 5g, pasta z makreli z koperkiem 30g, ogórek świeży 20g, bawarka 230ml 1,7, 4 | Rosół z makaronem nitki i zieloną pietruszką 250ml Jabłko ½ 1,9 | Potrawka z kurczaka z sosem słodko –kwaśnym 150ml, ryż na sypko 120g, marchew z groszkiem 100g , kompot śliwkowy 230ml 1,7,3 |
PIĄTEK | Pieczywo pszenno-żytnie 50g, masło 82% 5g, twarożek ze szczypiorkiem 30g, rzodkiewka 20g, kakao 230ml 1,7 | Zupa koperkowa i zieloną pietruszką 250ml Banan 100g 1,7,9 | Wątróbka drobiowa z cebulką 80g, ziemniaki duszone 150ml , surówka z kiszonych ogórków 100 g, kompot porzeczkowy 230ml 7 |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.