
JADŁOSPIS
Jadłospis 02.11.22-04.11.22.
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | II DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | ZAMKNIĘTE | ZAMKNIĘTE | ZAMKNIĘTE | ZAMKNIĘTE |
WTOREK | ZAMKNIĘTE | ZAMKNIĘTE | ZAMKNIĘTE | ZAMKNIĘTE |
ŚRODA | Pieczywo pszenno-żytnie 50g, masło 82% 5g. ser żółty ,,Zamojski’’ 20g, papryka czerwona 20g, herbata owocowa 230ml 1,7 | Mandarynka i chrupka kukurydziana 1 | Zupa ryżowa na rosole z zieloną pietruszką 250 ml 9 | Kiełbasa duszona z cebulką 80g, ziemniaki duszone z koperkiem 150g,sałata w śmietanie 100ml, , kompot porzeczkowy 230ml 7, |
CZWARTEK | Pieczywo pszenno-żytnie 50g,masło 5g,wędlina drobiowa 20g, ogórek świeży 20g, pomidor 20g,kawa z mlekiem 230ml 1,7 | Jabłko | Zupa jarzynowa z zieloną pietruszką 250ml 9 | Kęski mięsa wieprzowego w sosie własnym 100g kasza jęczmienna 100g, surówka z kiszonych ogórków ,kompot wieloowocowy (230ml) 1,6,7 |
PIĄTEK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g),pasta z tuńczyka z twarogiem i koperkiem (30g), rzodkiewka (20g), kawa z mlekiem(230ml) 1,7,4 | Jogurt wieloowocowy (150g) 7 | Rosół z makaronem nitki z zieloną pietruszką (250ml) 1,9 | Jajko duszone 1szt ziemniaki puree 150g, fasolka szparagowa z wody polana masełkiem 100g kompot jabłkowy (230ml) 3,6 |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.0