JADŁOSPIS

Jadłospis 02.11.22-04.11.22.

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEKZAMKNIĘTEZAMKNIĘTEZAMKNIĘTEZAMKNIĘTE
WTOREKZAMKNIĘTEZAMKNIĘTEZAMKNIĘTEZAMKNIĘTE
ŚRODAPieczywo pszenno-żytnie 50g, masło 82% 5g. ser żółty ,,Zamojski’’ 20g, papryka czerwona 20g, herbata owocowa 230ml 1,7Mandarynka i chrupka kukurydziana 1Zupa ryżowa na rosole z zieloną pietruszką 250 ml 9Kiełbasa duszona z cebulką 80g, ziemniaki duszone z koperkiem 150g,sałata w śmietanie 100ml, , kompot porzeczkowy 230ml 7,
CZWARTEKPieczywo pszenno-żytnie 50g,masło 5g,wędlina drobiowa 20g, ogórek świeży 20g, pomidor 20g,kawa z mlekiem 230ml
1,7
JabłkoZupa jarzynowa z zieloną pietruszką 250ml
9
Kęski mięsa wieprzowego w sosie własnym 100g kasza jęczmienna 100g, surówka z kiszonych ogórków ,kompot wieloowocowy (230ml)
1,6,7
PIĄTEKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g),pasta z tuńczyka z twarogiem i koperkiem (30g), rzodkiewka (20g), kawa z mlekiem(230ml)
1,7,4
Jogurt wieloowocowy (150g)
7
Rosół z makaronem nitki z zieloną pietruszką (250ml)
1,9
Jajko duszone 1szt ziemniaki puree 150g, fasolka szparagowa z wody polana masełkiem 100g kompot jabłkowy (230ml)
3,6
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.0