JADŁOSPIS
Jadłospis 30.05.-03.05.22
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | II DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Pieczywo razowe 50g, masło 5g, pasztet pomidorowy 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (230ml) 1,7 | Jabłko | Zupa ogórkowa z ziemniakami (300ml) 9 | Makaron świderki 120g, ser twarogowy o smaku waniliowym 100g, kompot wieloowocowy (230ml) 1,7 |
WTOREK | Pieczywo przenno -razowe 50g, masło (5g) ,ser żółty ,,Podlaski ‘’ 20g, pomidor 20g, ogórek świeży 20g, herbata z cytryną 230ml 1,7 | Budyń czekoladowy 150ml | Zupa rosołowa z literkami (250ml) 9 | Pulpety w sosie koperkowym 100g, ziemniaki duszone 150g, marchew gotowana 100g, kompot porzeczkowy (230ml) 1,3, 7 |
ŚRODA | Bułka śniadaniowa 50g, masło 5g, twarożek ze szczypiorkiem 40g, ogórek świeży 20g, kakao 200ml 1,7 | Banan 1/2 | Zupa wiosenna z zieloną pietruszką 250ml 9 | Kiełbasa z rusztu 100g ,frytki z pieca 100g, surówka z białej kapusty 100 g, kompot wieloowocowy230ml 1, |
CZWARTEK | Chleb pszenno-żytni 50g, masło (5g), polędwica drobiowa 30g, sałata , rzodkiewka 20g, kawa zbożowa (230ml) 1,7,6 | Placek marchwiowy własnej roboty 100g 1,7,3 | Zupa owocowa – wiśniowa z makaronem 250 ml 9 | Kasza jęczmienna na sypko 100g gulasz wieprzowy100g, surówka z kiszonych ogórków (100g) kompot wieloowocowy (230ml) 1 |
PIĄTEK | Chleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), makrela w pomidorach 20g, ogórek świeży 20g,herbata owocowa (230ml) 1,7, 4 | Koktajl owocowy własnej roboty 150ml 7 | Zupa szpinakowa z ryżem 250 ml 9 | Jajko sadzone 1szt, ziemniaki duszone 150g, fasolka szparagowa z masełkiem (100g), kompot porzeczkowy (230ml) 1,3+ |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.