JADŁOSPIS

Jadłospis 30.05.-03.05.22

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEKPieczywo razowe 50g, masło 5g, pasztet pomidorowy 20g, ogórek kiszony 20g, herbata owocowa (230ml) 1,7Jabłko Zupa ogórkowa z ziemniakami (300ml)
9
Makaron świderki 120g, ser twarogowy o smaku waniliowym 100g, kompot wieloowocowy (230ml)
1,7
WTOREKPieczywo przenno -razowe 50g, masło (5g) ,ser żółty ,,Podlaski ‘’ 20g, pomidor 20g, ogórek świeży 20g, herbata z cytryną 230ml 1,7Budyń czekoladowy 150ml Zupa rosołowa z literkami (250ml) 9Pulpety w sosie koperkowym 100g, ziemniaki duszone 150g, marchew gotowana 100g, kompot porzeczkowy (230ml) 1,3, 7
ŚRODA Bułka śniadaniowa 50g, masło 5g, twarożek ze szczypiorkiem 40g, ogórek świeży 20g, kakao 200ml 1,7Banan 1/2 Zupa wiosenna z zieloną pietruszką 250ml 9Kiełbasa z rusztu 100g ,frytki z pieca 100g, surówka z białej kapusty 100 g, kompot wieloowocowy230ml 1,
CZWARTEKChleb pszenno-żytni 50g, masło (5g), polędwica drobiowa 30g, sałata , rzodkiewka 20g, kawa zbożowa (230ml) 1,7,6Placek marchwiowy własnej roboty 100g 1,7,3Zupa owocowa – wiśniowa z makaronem 250 ml
9
Kasza jęczmienna na sypko 100g gulasz wieprzowy100g, surówka z kiszonych ogórków (100g)
kompot wieloowocowy (230ml) 1
PIĄTEKChleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), makrela w pomidorach 20g, ogórek świeży 20g,herbata owocowa (230ml) 1,7, 4Koktajl owocowy własnej roboty 150ml 7Zupa szpinakowa z ryżem 250 ml 9Jajko sadzone 1szt, ziemniaki duszone 150g, fasolka szparagowa z masełkiem (100g), kompot porzeczkowy (230ml) 1,3+
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.