W TYM TYGODNIU KUCHNIA SERWUJE :D ( 3.12.18- 7.12.18)

DATAI i IIŚNIADANIEOBIAD
03.12.2018
Poniedziałek
I:Chleb przenno- żytni50g, masło 5g,szynka drobiowa 20g mix sałat 10g, papryka czerwona 20g ,herbata owocowa 200ml, II 1/2 jabłka Zupa ogórkowa z ziemniakami 250ml Naleśniki z nadzieniem serowym o smaku waniliowym 150g , sok malinowy 200ml

04.12.2018
Wtorek
I: Chleb razowy (50g), masło 6g, ser żółty Podlasiak z dziurami (20g), kiełki rukoli 10g , pomidor 10g , kakao 200ml
II: Banan1/2
Zupa grysikowa na rosole 250ml, ziemniaki pure150g ,kotlet mielony z zieloną pietruszką 70g,buraki z cebulką 100g ,kompot jabłkowy 200ml
05.12.2018
Środa
I: Zupa mleczna z płatkami owsianymi 200ml, bagietka przenna (50g) , masło (6g), serek Almette 20g, szczypiorek 5g
II Marchew do pogryzienia130g
Zupa wielowarzywna 250ml, Kasza jęczmienna z gulaszem węgierskim 250g , sok malinowy
06.12.2018
Czwartek
I Chleb pszenno- żytni 40g, masło 5g, pasta z makreli 20g , ogórek świeży 25g , kawa z mlekiem 200ml II PACZKA Z NIESPODZIANKĄ Bulion z makaronem gwiazdki 250ml Jajko sadzone 50g, ziemniaki duszone150g, mizeria ze śmietaną 100ml
kompot jabłkowy200ml
07.12.2018
Piątek
Chleb pszenno- żytni 40g masło-5g serek Almette 20g , rzodkiewka 20g, szczypiorek10g, kawa z mlekiem 200ml II Babeczka babci Ali Zupa brokułowa z ryżem 250ml,ziemniaki pure 120g ,wątróbka drobiowa 80g, surówka z kiszonej kapusty 100g, kompot jabłkowy 200ml
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków
Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.