W TYM TYGODNIU KUCHNIA SERWUJE ( 10.12.18.- 14.12.18) :)

DATAI i IIŚNIADANIEOBIAD
10.12.2018
Poniedziałek
I:Chleb przenno- żytni 50g, masło 5g pasztet drobiowy 20g ogórek kiszony20g herbata miętowa 200ml, II Jabłko 1/2
Żurek z ziemniakami i kiełbasą250ml Kluski leniwe z masłem i cukrem trzcinowym 150g , sok malinowy 200ml

11.12.2018
Wtorek
I: Chleb razowy (50g), masło 6g, szynka drobiowa (20g), kiełki rukoli 10g , pomidor 10g ,
kawa z mlekiem 200ml
II Mandarynka 1szt
Rosół z makaronem i natką pietruszki 250ml,Pałki z kurczaka 100g , ziemniaki pure z koperkiem 150g, surówka z . kapusty świeżej 100g ,kompot jabłkowy 200ml
12.12.2018
Środa
I: Zupa z mleczna budyniowa 200ml, bułka pszenna (50g) , masło (6g), miód wielokwiatowy 10g
II Pomarańcz 1/2
Zupa fasolowa z ziemniakami 250ml Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem smażonym 250g , kompot jabłkowy 200g
13.12.2018
Czwartek
I Chleb pszenno- żytni 40g, szynka gotowana 20g, papryka 15g mix sałat 10g , kawa z mlekiem 200ml II Mandarynka
Zupa szpinakowa z jajkiem 250ml. Kotlet drobiowy 80g ziemniaki duszone150g, sałata w śmietanie 100ml
kompot z czarnej porzeczki 200ml
14.12.2018
Piątek
Chleb pszenno- żytni 40g masło-5g serek topiony ziołowy 20g, rzodkiewka10g, kakao 200ml II Jogurt Zupa pomidorowa z ryżem 250ml, Paluszki rybne z dorsza 100g ziemniaki pure 120g , surówka z kiszonej kapusty 100g, kompot jabłkowy 200ml
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków
Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.