W TYM TYGODNIU KUCHNIA SERWUJE ( 10.12.18.- 14.12.18) :)
DATA | I i IIŚNIADANIE | OBIAD |
---|---|---|
10.12.2018 Poniedziałek | I:Chleb przenno- żytni 50g, masło 5g pasztet drobiowy 20g ogórek kiszony20g herbata miętowa 200ml, II Jabłko 1/2 | Żurek z ziemniakami i kiełbasą250ml Kluski leniwe z masłem i cukrem trzcinowym 150g , sok malinowy 200ml |
11.12.2018 Wtorek | I: Chleb razowy (50g), masło 6g, szynka drobiowa (20g), kiełki rukoli 10g , pomidor 10g , kawa z mlekiem 200ml II Mandarynka 1szt | Rosół z makaronem i natką pietruszki 250ml,Pałki z kurczaka 100g , ziemniaki pure z koperkiem 150g, surówka z . kapusty świeżej 100g ,kompot jabłkowy 200ml |
12.12.2018 Środa | I: Zupa z mleczna budyniowa 200ml, bułka pszenna (50g) , masło (6g), miód wielokwiatowy 10g II Pomarańcz 1/2 | Zupa fasolowa z ziemniakami 250ml Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem smażonym 250g , kompot jabłkowy 200g |
13.12.2018 Czwartek | I Chleb pszenno- żytni 40g, szynka gotowana 20g, papryka 15g mix sałat 10g , kawa z mlekiem 200ml II Mandarynka | Zupa szpinakowa z jajkiem 250ml. Kotlet drobiowy 80g ziemniaki duszone150g, sałata w śmietanie 100ml kompot z czarnej porzeczki 200ml |
14.12.2018 Piątek | Chleb pszenno- żytni 40g masło-5g serek topiony ziołowy 20g, rzodkiewka10g, kakao 200ml II Jogurt | Zupa pomidorowa z ryżem 250ml, Paluszki rybne z dorsza 100g ziemniaki pure 120g , surówka z kiszonej kapusty 100g, kompot jabłkowy 200ml |
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków
Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.