W TYM TYGODNIU KUCHNIA SERWUJE (17.12.18- 21.12.18)

DATAI i IIŚNIADANIEOBIAD
17.12.2018
Poniedziałek
I:Chleb przenno- żytni 50g, masło 5g pasta jajeczna 20g ,ogórek świeży 20g herbata owocowa 200ml. II Jabłko 1/2 chrupki bezglutenoweZupa grochowa z kiełbasą 250ml , Racuchy z bananami posypane cukrem pudrem150g, sok malinowy 200ml
18.12.2018
Wtorek
I: Chleb razowy (50g), masło 6g, szynka drobiowa (20g), sałata maślana 10g , pomidor śliwkowy 10g ,
kawa z mlekiem 200ml
II Pomarańcza 1/2
Zupa grysikowa na rosole 250ml. Pulpety gotowane w sosie pomidorowym 80g ,ziemniaki pure 150g, marchew z groszkiem 100g kompot jabłkowy 200ml

19.12.2018
Środa
I: Zupa z mleczna z płatkami owsianymi 200ml, bułka pszenna (50g) , masło (6g) konfitura truskawkowa 10g
II kisiel i grapefruit różowy
Zupa wielowarzywna 250ml ,
Makaron spaghetti z mięskiem wieprzowym150g , kompot jabłkowy 200g
20.12.2018
Czwartek
I Chleb pszenno- żytni 40g, szynka wieprzowa 20g, kiełki cebuli ,rukoli 10g , ogórek kiszony10g, kawa z mlekiem 200ml II Mandarynka i wafel ryżowy Zupa pieczarkowa 250ml .Sztuka mięsa wieprzowego 80g, pyzy na parze 2szt. , surówka z czerwonej kapusty 100g
kompot jabłkowy 200ml
21.12.2018
Piątek
Chleb pszenno- żytni 40g masło-5g , makrela w pomidorach 20g, ser żółty tarty na grubych oczkach 20 kakao 200ml II Jogurt
Barszcz ukraiński 250ml, pierogi ruskie z cebulką, kompot jabłkowy 200ml
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków
Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.