W TYM TYGODNIU KUCHNIA POLECA (28.01.19. – 01.02.19.)

DATAŚNIADANIEOBIAD

28.01.2019
Poniedziałek
Pieczywo pszenno- żytnie 50g, masło 5g, polędwica drobiowa 20g, ogórek świeży10g, pomidor śliwkowy 20g, herbata owocowa 250g II 1/2 jabłka Rosół z makaronem i natką pietruszki 250ml. Ryż na sypko 60g potrawka z kurczaka 60g , marchew z groszkiem 100g ,sok malinowy z cytryną 250ml
29.01.2019
Wtorek
Pieczywo razowy -żytni 50g ,masło 5g, ser żółty,, Podlaski, kiełki rukoli 10g kawa z mlekiem 250ml, II Nektar pomarańczowy 100ml wafel ryżowy
Zupa ogórkowa z ziemniakami 250ml. Kluski leniwe z cukrem trzcinowym polane masełkiem 150g , kompot z czarnej porzeczki 250ml
30.01.2019
Środa
Zupa mleczna z lanymi kluskami 200ml, bułka maślana 50g, masło 5g, marmolada wieloowocowa 10g II Banan1\2 Zupa jarzynowa z kaszką manna250ml. Kotlet drobiowy 60g ziemniaki pure 150g, surówka z pekińskiej kapusty ,Kolesław” , sok malinowy 230ml
31.01.2019
Czwartek
Pieczywo pszenno- żytnie 50g, masło 5g,pasta jajeczna z zielona pietruszką 20g papryk czerwona 10g, kakao 230ml , II Marchew do chrupania , chrupka bezglutenowaZupa kapuśniak z ziemniakami 250 ml, Makaron świderki pełno ziarnisty 100 g gulasz węgierski 170g, sałatka z ogórka kiszonego 40g, kompot jabłkowy 250ml
01.02.2019
Piątek
Pieczywo pszenno- żytnie 50g , masło 5g, twarożek wiejski ze śmietaną i szczypiorkiem 30ml, kawa z mlekiem 250ml II 1/2 pomarańczyBarszcz czerwony z makaronem 250ml, Dorsz smażony w 100g ziemniaki pure 150g, surówka z kiszonej kapusty 100g, sok malinowy 230ml
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków
Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.