W TYM TYGODNIU KUCHNIA SERWUJE :D (21.10.19.-25.10.19.)

DATAI i II ŚNIADANIEOBIAD
21.10.2019
Poniedziałek
I: Pieczywo razowe (50g), masło (5g), kiełbasa krakowska (20g), sałatka z ogórków i pomidorów z jogurtem (70g), herbata miętowa (230ml)
II: Sok Kubuś (150ml), ciastko zbożowe
1,6,7
Zupa grochowa na kiełbasie śląskiej (250ml), kluski leniwe z serem, polane masłem i posypane cukrem trzcinowym (170g), surówka z marchwi z jabłkiem (100g), kompot porzeczkowy (230ml)

6,7,9,10
22.10.2019
Wtorek
I: Pieczywo pszenno-żytnie(50g), masło (5g), jajecznica ze szczypiorkiem (50g), ogórek świeży (20g), kawa z mlekiem (230ml)
II: Gruszka ½, chrupka kukurydziana
1,3,7
Zupa kalafiorowa z zieloną pietruszką (250ml), kotlet mielony (80g), ziemniaki duszone z koperkiem (150g), mizeria na śmietanie (100g), kompot wieloowocowy (230ml)

6,7,9
23.10.2019
Środa
I: Zupa mleczna z zacierką babuni (250ml), bułka śniadaniowa (25g), masło (5g), miód naturalny (10g)
II: Jabłko
1,7
Zupa krupnik z zieloną pietruszką (250ml), pyzy z mięsem i cebulką (100g), surówka z kapusty czerwonej (100g), kompot jabłkowy (230ml)
6,9

24.10.2019
Czwartek
I: Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), pasta z kiełbasy z zieloną pietruszką(20g), kiełki rzodkiewki (20g), ogórek kiszony (20g), kawa z mlekiem (230ml)
II: Budyń waniliowy z bakaliami (160ml)
1,6,7
Zupa dyniowa z grzankami (250ml), gulasz węgierski z warzywami (marchew, ogórek, kukurydza, groszek, papryka) (150g), kasza jęczmienna (120g), kompot wieloowocowy (230ml)

6,9,10
25.10.2019
Piątek
I: Pieczywo pszenno- żytnie (50g), masło (5g), serek topiony z szynką (30g), pomidor (20g), rzodkiewka (20g), bawarka (230ml)
II: Jogurt „Miami”, śliwka
1,7
Zupa neapolitańska z makaronem (250ml), morszczuk duszony w jarzynach (150g), ziemniaki (150g), kompot porzeczkowy (230ml)

4,6,9