W TYM TYGODNIU KUCHNIA SERWUJE :D (28.10.19.- 31.10.19.)

DATAI i II ŚNIADANIEOBIAD
28.10.2019
Poniedziałek
I: Pieczywo razowe (50g), masło (5g), wędlina drobiowa (20g), pomidor (20g), ogórek świeży (20g), herbata owocowa (230ml)
II: Jabłko
1
Zupa kapuśniak z ziemniakami (250ml), naleśniki z serem o smaku waniliowym polane jagodami (170g), kompot wieloowocowy (230ml)

6,7,9,10

29.10.2019
Wtorek
I: Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), ser żółty „Salami”, sałata (10g), papryka (20g), kawa z mlekiem (230ml)
II: Marchew w słupkach (30g), chrupka jaglana
1,7
Zupa grysikowa z pietruszką (250ml), pałki z kurczaka (1szt.) ziemniaki duszone (150g), surówka meksykańska (100g), kompot śliwkowy (230ml)
6,9,10
30.10.2019
Środa
I: Zupa mleczna z musli(250ml), rogal maślany (30g), masło (5g), marmolada wieloowocowa (20g)
II: Banan (100g)
1,7
Zupa fasolowa z ziemniakami (250ml), makaron pełnoziarnisty z mięsem i sosem bolognese z marchewką (150g), kompot jabłkowy (230ml)
6,9,10
31.10.2019
Czwartek
I: Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), parówka drobiowa (90% mięsa), ketchup (2g), ogórek świeży (20g), kawa z mlekiem (230ml)
II: Jogurt truskawkowy, śliwka
1,7
Zupa owocowa z wiśni (250ml), kotlet schabowy (80g), ziemniaki (150g), bukiet warzyw na parze z masłem (100g), kompot wieloowocowy (230ml)
6,7,9,10
01.11.2019
Piątek
Wszystkich Świętych
Dzień wolny
Wszystkich Świętych
Dzień wolny