JADŁOSPIS
JADŁOSPIS 14.03.-18.03.22
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | II DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Pieczywo razowe (50g), masło (5g), pasztet drobiowy (20g), ogórek kiszony(20g), herbata z cytryną (230ml) 1,7 | Kaszka manna z sokiem malinowym 150ml 1,7 | Zupa ogórkowa z ziemniakami (300ml) 9 | Makaron świderki200g,kiełbasa śląska 78% mięsa z sosem pomidorowym 120ml, ogórek świeży w słupki 40g,kompot porzeczkowy 230ml 1,7 |
WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło (5g), twarożek ‘’Puszysty’’ (20g),rzodkiewka (20g), szczypiorek 10g, kawa zbożowa (230ml) 1,7 | Jabłko ½ wafel słonecznikowy 1 | Zupa ryżowa z zieloną pietruszką (250ml) 9 | Pieczeń rzymska 100g,ziemniaki duszone150g, sałata w śmietanie 100ml, kompot wieloowocowy (230ml) 1,3,7 |
ŚRODA | Bułka śniadaniowa 1szt, masło (6g), serek topiony ,,Hochland’’ z ziołami (20g), pomidor 20g, kakao 200ml 1,7 | Kisiel malinowy150ml, ciastko zbożowe 1 | Zupa jarzynowa z ziemniakami (250ml) 9 | Kęski mięsa wieprzowego z warzywami 150ml, kasza jęczmienna na sypko 100g, kompot porzeczkowy (230ml) 1, |
CZWARTEK | Chleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), szynka drobiowa 20g,papryka czerwona 20g,kawa z mlekiem 230ml 1,7 | Banan 1szt | Zupa krupnik z ziemniakami (250ml) 9 | Pierogi z truskawkami polane śmietaną posypane cukrem trzcinowym 130g, kompot wieloowocowy (230ml) 1,7 |
PIĄTEK | Chleb pszenno-żytni (50g), masło (5g), jajecznica ze szczypiorkiem 1szt, ogórek świeży 20g, ,herbata owocowa (230ml) 1,7, 3 | Koktajl wieloowocowy 150ml, chrupka jaglana 1,7 | Zupa koperkowa na wywarze (250 ml) 9 | Dorsz smażony 100g,),ziemniaki duszone 150, surówka z sałaty lodowej i ogórka (100g), kompot wieloowocowy (230ml) 3,7 |
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.