JADŁOSPIS
JADŁOSPIS 04.04-08.04.2022
DNI TYGODNIA | ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | ZUPA | II DANIE |
---|---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Pieczywo razowe 50g,masło 5g, kiełbasa krakowska 20g ,pomidor 20g,sałata lodowa 20g herbata z dzikiej róży 230 ml 1,7 | Tost z serem i pomidorami 100g 1,7 | Zupa krupnik z ziemniakami i zieloną pietruszką (250ml) 9 | Placuszki z jabłkami posypane cukrem pudrem 150g, kompot z czarnej porzeczki 230ml 1,3,7 |
WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło82% (5g),ser żółty ,,Zamojski’’ (20g),papryka czerwona 20g, kawa z mlekiem (200ml) 1,6,7 | Koktajl truskawkowy 150ml 7 | Zupa kalafiorowy i zieloną pietruszką (300ml) 9 | Kotleciki mielone z zieloną pietruszką, ziemniaki duszone z koperkiem 150g,mizeria ze śmietaną 100ml, kompot jabłkowy (230ml) 1,7,3 |
ŚRODA | Zupa mleczna z kulkami czekoladowymi 250ml, rogal maślany 25g, masło 82% 5g,miód naturalny | Rogaliki własnego wypieku z jabłkiem 1, 3, 7 | Zupa fasolowa z ziemniakami i majerankiem (250ml) 9 | Spaghetti a’la carbonara z zieloną pietruszką 180g, kompot porzeczkowy 230ml 1,7 |
CZWARTEK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło 82%5g,pasta z kiełbasy z zieloną pietruszką 20g,ogórek kiszony 20g,herbata owocowa (200ml) 1,6,7 | Jogurt wieloowocowy 150ml 1 | Bulion z warzywami i ryżem , zielona pietruszka 250ml 9 | Kaszanka z cebulką 80g, ziemniaki duszone 150g, kapusta kiszona na ciepło 100g , kompot wieloowocowy (230ml) 1 |
PIĄTEK | Pieczywo pszenno-żytnie (50g), masło82% (5g),serek ,,Almette’’ (30g), szczypiorek 10g,rzodkiewka10g, kakao (200ml) 1,7 | Galaretka z brzoskwinią 120g, | Zupa neapolitańska z makaronem i zieloną pietruszką (250ml) 1,9 | Paluszki rybne,,Frosta’’100g, ziemniaki z koperkiem 150g,surówka z kapusty pekińskiej 100g,kompot z czarnej porzeczki 230ml 1,3,7 |
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.