JADŁOSPIS

JADŁOSPIS 04.04-08.04.2022

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEKPieczywo razowe 50g,masło 5g, kiełbasa krakowska 20g ,pomidor 20g,sałata lodowa 20g herbata z dzikiej róży 230 ml
1,7
Tost z serem i pomidorami 100g 1,7 Zupa krupnik z ziemniakami i zieloną pietruszką (250ml)
9
Placuszki z jabłkami posypane cukrem pudrem 150g, kompot z czarnej porzeczki 230ml 1,3,7
WTOREKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło82% (5g),ser żółty ,,Zamojski’’ (20g),papryka czerwona 20g, kawa z mlekiem (200ml)
1,6,7
Koktajl truskawkowy 150ml
7
Zupa kalafiorowy i zieloną pietruszką (300ml)
9
Kotleciki mielone z zieloną pietruszką, ziemniaki duszone z koperkiem 150g,mizeria ze śmietaną 100ml, kompot jabłkowy (230ml)
1,7,3
ŚRODAZupa mleczna z kulkami czekoladowymi 250ml, rogal maślany 25g, masło 82% 5g,miód naturalny Rogaliki własnego wypieku z jabłkiem 1, 3, 7 Zupa fasolowa z ziemniakami i majerankiem
(250ml)
9
Spaghetti a’la carbonara z zieloną pietruszką 180g, kompot porzeczkowy 230ml 1,7
CZWARTEKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło 82%5g,pasta z kiełbasy z zieloną pietruszką 20g,ogórek kiszony 20g,herbata owocowa (200ml)
1,6,7
Jogurt wieloowocowy 150ml 1Bulion z warzywami i ryżem , zielona pietruszka 250ml
9
Kaszanka z cebulką 80g, ziemniaki duszone 150g, kapusta kiszona na ciepło 100g , kompot wieloowocowy (230ml)
1
PIĄTEKPieczywo pszenno-żytnie (50g), masło82% (5g),serek ,,Almette’’ (30g), szczypiorek 10g,rzodkiewka10g, kakao (200ml)
1,7
Galaretka z brzoskwinią 120g, Zupa neapolitańska z makaronem i zieloną pietruszką (250ml)
1,9
Paluszki rybne,,Frosta’’100g, ziemniaki z koperkiem 150g,surówka z kapusty pekińskiej 100g,kompot z czarnej porzeczki 230ml 1,3,7

Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.