JADŁOSPIS

Jadłospis 09.05.22-13.05.22

DNI TYGODNIAŚNIADANIEII ŚNIADANIEZUPAII DANIE
PONIEDZIAŁEKPieczywo razowe 50g ,masło 5g polędwica drobiowa 30g, sałata rukola 10g , pomidor 20g,
herbata owocowa 230ml, 1,7

Jabłko ½ chrupka kukurydziana
Żurek na kiełbasie z ziemniakami i zieloną pietruszką 300ml 7 Racuszki z bananami posypane cukrem pudrem 170g, kompot wieloowocowy 200ml 1,7,3
WTOREKPieczywo pszenno-żytni 50g,masło 5g,pasztet drobiowy 20g, ogórek kiszony 20g, , kawa zbożowa z mlekiem z mlekiem (230ml)) 1,7 Marchew w słupki 100g, ciastko zbożowe Zupa ryżowa na rosole i warzywach 250ml 1,9Kotlet drobiowy 80g, ziemniaki duszone 150g, mizeria z ogórków ze śmietaną 100 ml, kompot z czarnej porzeczki (200ml) 1,3,7
ŚRODAZupa mleczna z płatkami owsianymi i rodzynkami 250ml, bułka 25g, masło 5g, konfitura truskawkowa 10g,
1,7
Banan 1/2 Zupa ziemniaczana z majerankiem (300 ml) 9Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem duszonym 180g, kompot wieloowocowy (200ml) 1
CZWARTEKChleb pszenno-żytni (50g), masło (5g),pasta z makreli z koperkiem 30g, rzodkiewka (20g),bawarka (230ml) 1,7,4Kisiel cytrynowy z winogronem 170gRosół z makaronem i zieloną pietruszką (250ml) Potrawka z kurczaka w sosie słodko kwaśnym 120g, ryż na sypko 120g, marchew z groszkiem 100g , kompot z czarnej porzeczki (200ml)
PIĄTEKChleb pszenno-żytni (50g), masło (5g),twarożek ziarnisty (20g) szczypiorek 10g, ogórek świeży 20g,kakao 200ml 1, 7Jogurt ,,Gratka 135g 7Barszcz ukraiński (250 ml) 9Wątróbka drobiowa (100g), ziemniaki duszone (150g), surówka z kiszonych ogórków (100g), kompot jabłkowy (200ml)
Woda mineralna podawana bez ograniczeń.
*zakładamy możliwość nieznacznych zmian w trakcie realizacji posiłków. Przyprawy do przygotowywanych posiłków zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Przyprawy których używamy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do ryb, kminek, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.